05.02.2015 - Poslední rozloučení

Se zármutkem oznamujeme, že v pátek 31.1.215 jsme se ve smuteční síni v Přerově naposledy rozloučili s Jaroslavem Lorencem. 

      Jarda začínal jako trenér své dcery Petry v Přerově. Postupně pracoval jako předseda oblastní soutěžní komise Severomoravského kraje a následně Olomouckého kraje. Jeho domovským oddílem byl KSG SK Přerov, kde byl dlouholetým předsedou. Podařilo se mu v prostorách bývalé kotelny a rekonstruované tělocvičny vybudovat specializovanou tělocvičnu - jednu z nejkrásnějších na Moravě. Vychoval mnoho gymnastek na republikové i mezinárodní úrovni. Byl dlouholetým kritikem poměrů v české gymnastice a především v ČGF. Protože se situace v české gymnastice nelepšila, stal se jedním ze členů přípravného výboru, který zpracovával podklady pro vznik nového sportovního svazu pro výkonnostní gymnastiku. Na ustavující schůzi byl po právu zvolen místopředsedou svazu. Pro své zdravotní problémy se vzdal své funkce, přesto byl jedním z důležitých členů. Za jeho vytrvalou snahu o obnovu gymnastiky v novém svazu mu bylo uděleno čestné členství v  ČSGS. Také stál na počátku projektu Moravského poháru, v němž Přerov pořádal Prvomájový závod.

Zemřel po dlouhé nemoci v neděli 25.1.2015 v nedožitých 71 letech. Kromě rodiny a blízkých se přišli rozloučit trenérky a trenéři z celé Moravy.

 

Parte Foto 1  Foto 2 Foto 3 

 

Čest jeho památce.

VV ČSGS.

 

Partneři