15.12.2013 - Mistrovství ČSGS - 2013
První mistrovství ČR pořádané ČSGS se vydařilo. Přes velmi krátkou dobu na přípravu závodnic, ale i pro samotnou přípravu MČSGS proběhl závod v pohodové atmosféře, bez větších problémů.

Závod byl otevřený i pro nečleny. Mimo členů svazu se zúčastnili i závodnice ze TJ Sokola Žižkov II. To je důkazem, že i přes krátký čas se mohl zúčastnit každý, kdo měl zájem závodit. Oddíl z Vítkovic se navíc stihl i v tom krátkém čase registrovat do svazu. Všichni nezúčastnění mají další možnost za rok - bude to ale v jiném, než předvánočním čase a termín bude s velkým předstihem.

Zúčastnilo se 8 oddílů, které reprezentovalo 29 nejlepších závodnic. Mezi závodnicemi - ročník 2007 a mladší vyhrála Klaudie Hynek z GK Vítkovice. 2. místo vybojovala Vivien Hilšerová z Frenštátu pod Radhoštěm a 3.místo Laura Gerlová z Valašského Meziříčí. Nejpočetnější kategorii - 2005 a 2006 vyhrála Julie Semaniv. 2. místo Anna Krýsová, 3.místo Julie Skleničková - všechny z GK Vítkovice. Adéla Šritterová ze TJ Sokola Žižkov II vyhrála kategorii - 2003 a 2004. Druhé místo obsadila Klára Jaklová z KSG SK Přerov a ze stejného oddílu Zuzana Zapletalová byla na 3. místě. Pořadí v kategorii 2001 a 2002 - 1.místo Eliška Peterková KSG SK Přerov, 2.místo Markéta Pernická SG Valašské Meziříčí. Kategorie 1999 a 2000 - 1.místo Veronika Šritterová TJ Sokol Žižkov II., 2.místo Kristýna Soukupová KSG SK Přerov, 3.místo Zuzana Kubešová Sokol Žižkov II.. Mezi nejstaršími vyhrála Adéla Kostelecká TJ Sokol Zlín a 2.místo Šárka Polášková TJ Sokol Napajedla.

Součástí MČSGS byl i závod krajských družstev. Tak trošku jako náhrada za ODM, která se letos konala ve Zlínském kraji a gymnastika nebyla na programu her. K velké škodě gymnastiky. V družstvech do 12 let vyhrálo těsným rozdílem družstvo Olomouckého kraje, 2. místo Moravskoslezský kraj a 3. místo Zlínský kraj. V družstvech 13 a více let zvítězilo družstvo Prahy, 2. místo Olomoucký kraj a 3. místo Zlínský kraj.

 

Partneři